tiistai 19. tammikuuta 2016

Onko Dee kuolemassa?

Eilen kun käynnistin tietokonetta, kuului koneesta outoa naksuntaa, niinkuin kovalevy olisi käynnistynyt ja sammunut vähän väliä. Huolestuin asiasta ja sammutin koneen.

Hetken kulttua käynnistin sen uudestaan ja tällä kertaa mitään naksuntaa ei kuulunut. Arvelin että se outo ääni tuli teran kokoiselta kakkoskovalevystä, joka tottelee nimeä Dee ja jossa sijaitsee omat musiikilliset työni ja samplekirjastoni. Niin ja se kuten suuri osa tietokoneestani on jo kuuden vuoden vanha. Päätin tarkastuttaa Deen tarkistaakseni mahtaako siinä olla virheitä.

Yksi lohko oli vaurioitunut ja siinä oleva samplekirjastoinstrumentin presetti oli mennyttä. Onneksi pystyn astentamaan sen uudelleen takaisin. Teen sen sitten kun tarvitsen sitä.

Olikohan tämä ensimmäinen oire kovalevyn kuolemasta? Kopioin ensiksi kaikki ne kansiot, jotka sisälsivät biisejäni ykköskovalevyyn suojaan ja sen jälkeen otin vielä varmuuskopion koko kovalevystä ulkoiselle kovaleylle.

Tänään ei ole kuulunut mitään oireiluja, mutta toistaiseksi yritän olla käyttämättä Deetä tallennusmielessä. Jokatapauksessa minulla on ollut muutenkin suunitelmia uuden koneen hankinnasta. Siitä sitten joskus toiste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti