maanantai 13. kesäkuuta 2016

Big Big Train


Noin vajaa kuukausi sitten olin vaimoni kanssa ruokakaupassa. Kuuntelin siinä samalla podcastia The European Perspective. Kyseinen podcastohjelma sisältää progemusiikkia, enimmäkseen eurooppalaista kuten nimikin antaa olettaa.

Yhtäkkiä kuulin kappaleen, joka alkoi pyöriä päässäni kuin mikäkin korvamato. Kappale oli Big Big Train-yhtyeen Folklore, joka oli esimakua yhtyeen tulevalta levyltä Folklore. Lyhyesti kuvailisin tätä yhtyettä, umpienglatilaiseksi progebändiksi kuin Wallace & Gromit. Olin hankkinut jo pari vuotta aikaisemmin tältä yhtyeeltä English Electric Full Power tupla-CD-levysen.

Jäin hyräilemään päässäni sitä biisiä koko kotimatkan ajan. Vaimoni ajoi autoamme. Ja ennen kun olimme päässeet kotiin olin jo tilannut kyseisen levyn ennakkoon Amazonista puhelimellani.

Levy tipahti pari viikkoa sitten postilaatikkoon. Kuuntelin sen pari kertaa ja mielestäni se oli jälleen kerran loistosuoritus Big Big Trainiltä. Häpeämätöntä progea - folkilla höystettynä sanoisin jopa.

Kuten kansikuvakin osoittaa, tämän progealbumin teemallinen kehys näyttää pyörivän kaikessa, mikä lentää ilmassa. Oli se sitten Venus-planeetta, joke lipuu auringon ohitse tai 2. maailmansodan aikainen kirjekyyhky, joka pelastaa kirjaimellisesti päivän.

Levyllä oli myös aikaisempaakin materiaalia, kuten Wassail-kappale, joka oli kuultavissa jo viime vuonna samannimisestä EP-levyltä. Pari muuta kappaletta EP:stä löytynee Folkloren vinyyliversiosta.

Oma vaatimaton mielipiteeni on että tämä levy on ehdottomasti mielenkiintoisin progejulkaisu tällä vuosipuoliskolla. Ja sitten se video.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti