lauantai 23. tammikuuta 2016

Rummut


Tehdäänpä heti yksi asia selväksi. Tunnustan, että olen luultavasti maailman huonoin rumpujen soittaja.

Syy siihen on hyvin yksinkertainen. Jostain kumman syystä neliraajamotoriikkani ei satu toimimaan kovin yhtenäisesti että pystyisin soittamaan kovin pitkään simppeliä 4/4-tahtia. Samasta syystä en kai osaa tanssia kovin hyvin.

Mutta hetkinen. Miten voi olla mahdollista, että lyömäsoitintaidoton on pystynyt tekemään musiikkia jo 30 vuoden ajan ja musiikissa on kuulunut selvästi jotain rummunkaltaistakin.

Niin, en osaa soittaa niitä, mutta minulla on ollut aina selvä visio siitä, miltä rumpujen pitäisi kuulostaa. Itse olen siten ohjelmoinut rumpukoneita ja sekvensseriä rumpusamplejä käyttäen. Ja soittanut niitä syntikallani sisään hyvin pieninä palasina.

Viime syksynä ostin itselleni Yamaha dd-65 sähkörummut. Ne eivät ole mitään hi-techiä, kahdeksan rumpupädiä, pari poljinta ja vaatimattomat rumpusoundit.

Tarkoituksenani oli kuitenkin opetella soittamaan rumpuja. Tosin täytyy myöntää, että en ole kovinkaan paljon kuluttanut aikaani tähän asiaan.

Tänään, kun kävin kaupungissa, poikkesin samalla Suomalaisessa Kirjakaupassa. Sielä oli alennusmyynnin loppurutistukset menossa. Alennuskirjoista oli otettu puolet hinnasta vielä pois.

Sieltä sitten käsiini osui kirja nimeltään Rumpujensoiton alkeiskurssi. Kannessa mainittiin seraavia asioita:

  • Pikajohdatus rumpujensoittoon
  • Keskeiset rytmit, groovet, fillit & rytmikuviot
  • Perusasiat & soittotekniikat
Kirjassa tuli myös harjoitus-CD-levy. Siinä oli 94 raitaa.

Hintalappu näytti tässä kirjassa olevan 4,95 ja kun siitä otettiin vielä puolet pois, hinnaksi tuli kaksi ja puoli euroa. Siinä tuli hetipaikalla semmoinen Sulo Vilen-efekti. Joten sen enempää ajattelematta ostin kirjan välittömästi.

Kaikenkaikkiaan kirja vaikuttaa lupaavalta. Pitää nyt sitten nöyränä opiskella tätä aihetta kunnolla. Ja tosissaan!

Rumpukapuloita osaan jo pyörittää.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaako hyvältä sisällöltään vai onko liian helppoja juttuja esim. 5 vuotiaille suunnattuja. Vähän tauko venynyt ja olisi taas hyvä lähteä liikkeelle perusasioista. Ehkä tuon voisi hankkia. Ei ainakaan korkealta putoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut 5-vuotiaat osaavat soittaa rumpuja todella hyvin. ;-) Itselläni ei ole ollut kovinkaan suuria tavoitteitta rumpujensoiton suhteen, joten tämä kirja toimi ihan kivasti. Erityisesti marssivirveli- eli rudimenttiharjoitukset olivat nannaa.

      Poista