torstai 11. helmikuuta 2016

Epäilyttävän levyn pojan paluu


Viime perjantaina postailin siitä, kun tilasin CDON.com sivustosta epäilyttäviä levyjä. Tänään sitten tuli postilaatikkoon se odotettu paketti.

Alemman levyn kohdalla olin oikeassa. Se oli La Vie Electronique 13. Huvittavaa, että webbisivulla luki levyn nimenä Klaus Schulze.

Ylempi levy ei sitten ollut ihan sitä mitä olin tilannut. Nimittäin tilasin Tangerine Dreamin Chandra - Phantom Ferry Part 1, mutta sen sijaan sain Winter In Hiroshiman alaotsakkeena Part Four From The Five Atomic Seasons. Kyseinen levy oli seuraava studiolevytys Chandran jälkeen Tangerine Dreamin diskografiassa.

Olin hämilläni. Googlasin levyn muovipaperissa olevaa EAN-koodia 7393210195325 ja tulokseksi googlehaku  sanoi, että se koodi kuuluu "Chandra" levylle. Yksikin näistä tuloksista vei norjalaiselle Cdon-sivulle.

Koska halusin tutkia levyä tarkemmin Discogs-sivustoa hyväksi käyttäen, huomasin sekä takakansi että CD-lehtinen ei sisältänyt mitään levykoodinumeroa, Ainoa numeronkaltainen kansipapereissa oli levyn copyright-vuosi, 2009. CD-levyn matriisikoodi näytti olevan 9745.

Discogs-sivun mukaan levystä on kolme fyysistä versiota. Alkuperäinen versio on Eastgaten vuonna 2009 julkaisema CD-levy, jonka typografia on samanlainen kuin omani. Kannessa oli kuitenkin mielenkiintoinen virhe. Siinä oli japanilainen kanji-merkki, joka tarkoitaa kevättä. Omassa levyssäni oli toisenlainen kanji-merkki, talvi.

Toinen versio on julkaistu vuonna 2010. Siinä oli etukannessa talvi kanji-merkki korjattuna, mutta levyn typografia oli toisenlainen. Pakkauskin oli digipack-muodossa, kun taas omani on perinteinen jewel-case-kotelo.

Kolmas versio on japanilainen 2010 julkaisu. Ymmärettävästi oma levyni ei muistuta sitäkään painosta.

Käsissäni on siis aika erikoinen CD-levy, kun edes laajamittaisesta tietokannastakaan ei tätä löydy. Piraattituote tämä ei kuitenkaan ole. Joten luulen, että tämä on jonkinnäköinen uudelleenjulkaisu, joka on vaan jäänyt jostain ihmeen syystä rekisteröimättä.

Kutenkin puolalaisesta verkkokaupasta Generator.pl onnistuin löytämään version, jonka ulkoasu muistuttaa omaa levyäni. Hintaa tällä levyllä on 72,75 zlotya eli noin 16,35 euroa. Sain tämän levyn paljon halvemmalla hinnalla, 9,97 euroa.

Tarinan opetus on se, että kun tilaa mitä epämääräisempää tuotetta CDON:sta, niin voi saada ihan jotain muuta. En kuitenkaan aio reklamoida tästä; sainhan mielenkiintoisen erikoisuuden halvalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti