perjantai 14. heinäkuuta 2017

55 - ensimmäinen versio

Tänään minulla oli töistä vapaata, joten pääsin aloittamaan 'luovaa toimintaa' heti aamusta.

Perjantaisin minulla on tapana tehdä uusia kappaleita varastooni. Joten tällä kertaa, kun ensin harhailin netissä vähän aikaa, päätin tehdä kappaleen, jossa ei ole varsinaista kertosäettä ollenkaan. Säkeistön kohdalla ajattelin pysyä enimmäkseen yhden soinnun varassa. Tai oikeastaan niitä oli kaksi: A#7sus4 ja A#m. Näitä kahta sointua soitellessani 'kiipparillani', säkeistökyhäelmäni alkoi muotoutua kolmijakoisella tahtilajilla toimivaksi ideaksi.

Koska piano-osuudessa oli pari pientä ovelaa juttua, päätin äänittää idean tietokoneelle. Tällä kertaa käytin Cubase-ohjelmaa, jonka olin hiljattain päivittänyt 9 versioon. Tämä versio on minulle vielä hieman vieras, joten siihen pitänee tutustua paremmin myöhemmällä ajalla.

Sain aikaan jonkinlaisen virityksen säkeistöstä aikaan käyttäen pianosoundia ja sen jälkeen lähdin suunnittelemaan toista osaa, pre-chorusta. Siihen käytin selkeää, suorastaan yksinkertaista sointukuviota: I iim V I pienillä varioinilla lisättynä.

Tämä ensimmäinen versio oli siis hatara luonnos. Kuitenkin jäi selkeä kuva biisi-ideasta. Tätä jatkanen sitten joskus tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti