torstai 13. heinäkuuta 2017

Biisi nro. 13

Huomautus: Keskeneräisille kappaleilleni on oikeitakin työnimiä, mutta en käytä niitä tässä blogissa, ettei tule ihan vääriä/turhia mielikuvia.

Tänään aloitin toden teolla työstämään kappaletta, jota kutsumme tässä nimellä 13. Ensimmäinen luonnos paperille oli peräisin 17. helmikuulta tätä vuotta ja ensimmäinen tietokoneelle kirjoitettu versiontynkä oli merkattu 29.3.2017.

Siinä versiossa olin kirjoittanut kahdeksan tahtia säkeistöä. Soittimena siinä oli Arturian Stage-73 V sähköpianopluggari ja rumpuosuudet hoiti Logicin drummer-virtuaalirumpali. Siinä kaikki.

Jatkoin tätä kappaletta samalla linjalla eteenpäin ja kirjoitin sisään muistiinpanoihin nojaten kertosäkeen. Aika pyöreätä soundia. Ehkä jotain Carpentersia. En ole oikeastaan kuunnellut kyseistä yhtyettä.

Kopioin edellämainitut osat toistamiseen ja sitten siirryin bridgeen. (Anteeksi en oikeastaan keksi tälle hyvää suomennosta. Väliosa tarkoittaa interludea ja se on taas ihan eri asia.) En ollut ihan tyytyväinen siihen, mitä olin paperille kirjoittanut, joten tein siihen osaa pieniä parannuksia saaden siihen hieman 'dynaamista syvyyttä'.

Bridgen jälkeen kopioin/sijoitin säkeistön ja kertosäkeen. Ei siis mikään ihmeellinen rakenne tässä vaiheessa. En kirjoittanut tähän vielä yhtään introa, outroa, väliosia tai sooloja. Niiden aika tulee vasta paljon myöhemmin. Kappaleen kesto tällä hetkellä näyttää olevan noin neljä minuuttia. Lopputulos on varmasti toisenlainen. Asiat elävät.

Palaan tähän biisiin ensi viikolla tekstien merkeissä. Vielä ei ole mitään aavistusta, mistä tämä kappale kertoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti