sunnuntai 27. elokuuta 2017

Saattaa sisältää progea

Ja seuraavaksi tämän viikon tuotoksia. Mahdollisimman lyhyesti.

Maanantai

17

Luonnostelua. Alustavan suunnitelmani mukaan tässä on kymmenen pientä säkeistöä. Jotkut niistä saattavat olla sooloiluja jollain soittimella. Kertosäe sanoitettu.

Tiistai

18

Luonnostelua. Monimutkaiseen kappaleeseen yksinkertaiset tekstit. Ensimmäinen säkeistö ja kertosäe sanoitettu.

Keskiviikko

19

'Uusi kappale' biisivarastosta. Puoli vuotta vanhaa materiaalia. Tämä kappale saattaa olla ensimmäinen tuotos, jota voisi kutsua bluesiksi. Säkeistössä on kaksitoista tahtia ja se soitetaan perinreiellä blues-kaavalla. Tahtilajina tässä biisissä on 3/4, eli tämä ei ole ihan tavallinen blues-kappale sittenkään. Bridgestä tuli aika ovela.

Torstai

20

Toinen 'uusi kappale'. Tämä biisi saattaa olla progea. Ainakin se kuulostaa kahdelta nimeltä mainisemattomalta progeyhtyeeltä. Tällä hetkellä kappaleella on pituutta neljä minuuttia, mutta jos laittaisin tähän parikin instrumentaaliosiota, venähtäisi se helposti parkymmentäminuuttiseksi eepokseksi.

Perjantai

61

No nyt kirjoitettiin ihan uutta materiaalia. Halusin tehdä jotain toisenlaista musiikkia verrattuna viime päivien tuotoksiin. Jotenka kehittelin jonkinsorttisen Madness-henkistä pubi-rock-biisintynkää. Sitä oli kiva soittaa pianolla. Kertosäkeeseen tuli näppärä koukku.

Lauantai

16

Biisi valmis! Tekstiä tässä ei ole kovinkaan paljon. 101 sanaa. Tajunnanvirtaista lyriikkaa. Oikeastaan tämä kappale avautui itselleni vasta loppumetreillä. Kirjoittelin joitakin satunnaisia lauseita ja yritin löytää niille yhteistä tekijää. Löytyihän se, lopultakin.

Sunnuntai

17 (jälleen kerran)

Kolme säkeistöä kirjoitettu. Kappaleen idea alkaa selkiytyä. Pitänee kasata kaikki mahdolliset asiat yhteen tämän aiheen saralta. Tämä olikin vaikeampaa kuin aluksi kuvittelinkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti